18 helmikuuta, 2013

koruja kylpyhuoneessa


Vuosia haaveiltu kylpyhuone- ja saunaremontti valmistui vihdoin viimeistä listaa myöten. Tässäkin taitaa toteutua vanha sanonta, ettei suutarin lapsella ole kenkiä, mutta hyvää kannatti odottaa.


Vaikea sanoa mikä kylpyhuoneessa tai saunassa on parasta, mutta tässä muutamia helmiä.

Lämpöhaapapaneelit – tuovat tilaan lämmintä tunnelmaa vaaleiden ja harmaiden laattojen rinnalle. Myös saunan puolella haapa tuo mukavasti väriä lauteissa ja katossa kun seinät ovat mustat. Parafiinikäsittely tummensi ja syvensi lämpöhaavan omaa väriä ja toi minusta kaunista kiiltoa ja eloa puuhun.


Hansgrohen EcostatSelect suihkusekoittajat – näissä näkyy miten käytännöllinen on kaunista. Sekoittajan yläosa on tasainen ja päällä on lasi. Tähän on helppo laskea tarvittavat shampoot ja saippuat eikä tarvitse pohtia koreja seinälle suihkun viereen. Taso on niin iso, että siihen sopii useampikin purkki, mutta hana ei silti näytä mielestäni liian massiiviselta.


Kuviolliset laatat – tuovat eloa seiniin olematta kuitenkaan räikeät. Tummalla tehosteseinällä saunan savulasiovi ei pomppaa silmään, muuten kylpyhuoneen yleisilme on vaalea. Pienet laatat oven ympärillä rikkovat isojen laattojen tasaisuutta ja ottavat lattian mukavasti mukaan kokonaisuuteen. En valinnut kuitenkaan puhtaan valkoista laattaa koska mielestäni siitä olisi tullut liian kova kontrasti. Pukkilan Cotton on kaunis, hieman harmaaseen taittava, luonnonvalkoinen.

Saunan tunnelma – me pidämme hämyisästä tunnelmasta saunassa. Mielestäni sauna on perinteisesti paikka rentoutumiselle ja kun istuu hämärässä katsomassa kiukaan luukun läpi näkyviä liekkejä niin voiko parempaa olla. Ja täytyy myöntää, että tuo HarvianLegend 240:n kivimäärä antaa sen verran pehmeät löylyt, että saunassa viihtyy pidempäänkin.Uusi kylpytila kaipasi mielestäni myös uudet tekstiilit joten päätin hankkia itselleni pientä arjen luksusta. Finlaysonin uudet J.F. by Finlayson – malliston pyyhkeet ovat ihanan pehmeitä ja reilun kokoisia kääriytyä suihkun jälkeen. Hankin myös muutaman pienemmän käsipyyhkeen joihin kuivailen hiukset. Kaikki nämä ovat väreiltään kuin tehty tänne. Koska naisilla kuitenkin tuntuu kertyvän näitä kosmetiikkatuotteita enemmän kuin päivittäin tarvitsee niin hankin myös toilettilaukun harvemmin tarvittaville tuotteille sekä avonaisen kangaskorin rasvoille. Korin voi myös pestä 40 asteessa joten se on huoleton kylpyhuoneessa.
Nämä Susanna Sivosensuunnittelemat Korulipas-sarjan Kaulaketju kuosit ovat todella kauniita. Myös vaalealla pohjalla oleva Rannekoru kuosi kutkuttaa keksimään jonkun kohdan kodista minne sitä voisi laittaa piristeeksi. Ompelisi vaikka suuria sohvatyynyjä kevääksi.


Axel – kylpymatto
Kaulaketju - toilettilaukku
Kaulaketju - kangaskori
Reilu - käsipyyhe

6 kommenttia:

 1. Todella hyvä sävy saunassa, ei liian tumma.
  Mikä on tuon paneelin sävy löylyhuoneen seinässä?

  VastaaPoista
 2. Kiitos, minäkin pidän paneelin väristä :) Siitä näkyy mukavasti kuitenkin puunsyytkin, väri ei ole liian peittävä. Paneeli on K-Raudassa olevaa valmiiksi käsiteltyä mustaa paneelia, väri oli muistaakseni nimeltään ebenholz. Lauteiden runkojen käsittelyyn ostin Supi saunasuojaa joka sävytettiin TVT 5089, se on aika saman sävyinen, ehkä hieman sinertävämpi.

  VastaaPoista
 3. Kaunista Sari! Mahtava sävy lämpöhaavassa tuon parafiinin jälkeen. Muutenkin ihanan linjakas penkki ja kalustus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija :) Tämä onkin varmaan selkein look meillä, muuten rönsyilee laidasta laitaan.

   Poista
 4. Hei, ihana kylpyhuone. Sain paljon vinkkejä omaa kylppäriprojektiani varten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mukava kuulla että sait napsittua ideoita :) Näissä kuvissa ei vielä näykään seinähyllyn pohjassa olevia T-koukkuja joissa meillä on pyyhkeet. Pitänee ottaa muutama uusi kuva tänne.

   Poista

Kiitos viestistäsi.