04 marraskuuta, 2013

ruokakomeron paikka

Joskus vanhat konstit ovat parempia kuin pussillinen uusia. Muutamana vuonna olen kiinnittänyt asuntomessuilla huomiota sellaiseen perinteiseen ratkaisuun kuin ruokakomero. Esimerkiksi Kokkolassa oli kohteessa 23 keittiön yhteydessä ruokakomero, samoin Hyvinkäällä kohteessa 16.


Kokkola, kohde 23

Kokkola, kohde 23

Mikä tässä sitten on niin hienoa? Meillä kaikilla on isoja kodinkoneita joita ei aina halua pitää esillä tasoilla. Samoin isoja patoja ja kattiloita, kukkamaljakoita, tarjottimia... Toki uudet keittiöt tarjoavat hienoja teknisiä ratkaisuja vetolaatikoiden ja esiin vedettävien hyllyjen muodossa. Sanoisin silti, että kunnon komero johon on helppo mennä ja nostaa painavatkin esineet, on kätevä. Sinne voi myö sijoittaa kierrätyspisteen lehdille ja pahveille tai jopa arkkupakastimen.

kuva


kuvat

Ruokakomerossa toimiva ratkaisu on erilaiset muunneltavat hyyllyjärjestelmät jolloin tilaa voi muokata tarpeiden mukaan. Netti on pullollaan erilaisia ideoita ruokakomeron järjestämiseksi, kannattaa kokeilla kuvahakua esimerkiksi sanoilla "skafferi" ja "pantry".

kuvakuvat täältä ja täältä

Miltä ajatus ruokakomerosta tuntuu? Haluaisitko itsellesi vai pidätkö mieluummin tavarat kaapeissa ja laatikoissa?

1 kommentti:

  1. Haaveiden ruokakomeron tilavuus tuplautui. Aikaisemmin haaveilin edes pienestä komerosta, mihin saa kuiva-aineet sijoitettua mutta erityisesti viimeiset kuvat laajensivat haaveen kunnon kokoiseen huoneeseen, johon saa monet kodinkoneetkin sijoitettua. Pitkään kun en halunnut yleiskonetta sen takia, koska sitä ei saa mihinkään sijoitettua. Nytkin se nököttää työtason nurkassa.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi.