28 heinäkuuta, 2014

asuntomessut Jyväskylässä

Kävimme viime viikolla Jyväskylässä asuntomessuilla. Helteisessä säässä kierrellessä kiittelin itseäni, että olin ennakkoon tutustunut kohteisiin ja valinnut ne joita haluan käydä katsomassa. Voi olla, että näin menetin jotain, mutta toisaalta pystyi paremmin ja ajan kanssa tutustumaan niihin joihin halusi. Minusta 43 kohdetta on hieman liikaa yhdessä päivässä kierrettäväksi. Tässä kuitenkin kohteet joihin minun mielestäni kannattaa tutustua. Omaksi yllätyksekseni mukana on näin monta kivitaloa :) Olen ollut aina enemmän puurakentamisen kannattaja, joten tästä huomaamme jälleen ettei koskaan kannata sanoa ei koskaan...

Kohde 6: Passiivikivitalo Perhe

Tässä kohteessa pidin aivan erityisesti yläkerran kaiteen tilalla olevasta ritiliköstä. Se jakoi tilan hienosti ja loi kauniin näkymän yläkerran tasanteelta olohuoneeseen. Hauskaa oli myös se miten se jatkui alakerran kattoon. Myös värit ja tunnelmat koko kodissa ovat kauniit.




kuvat Sisustuskärpänen, Asko ja Passiivikivitalot

Kohde 7: Passiivikivitalo Leija

On mukavaa huomata miten puun käyttö sisustuksessa lisääntyy. Ja puu on rehellisesti puuta, ei kuultavalla valkoisella piiloteltua. Tässä kohteessa puun antoi vihjeen itsestään jo julkisivussa jossa sitä on ikkunoiden välissä tuomassa ilmettä. Sisällä puu toi lämpöä portaikkoon ja muihin tiloihin ilman, että se tukahdutti. Keittiö on kaunis ja alumiinin väriset ylä- ja alatäytöt sopivat hyvin puuhun ja kiiltävän valkoisiin oviin.



kuvat Passiivikivitalot ja etuovi.com

Kohteet 15 ja 16: NoppaKoti A ja NoppaKoti B

Molemmat NoppaKodit olivat hurmaavia. Pieniin koteihin oli saatu tunnelmaa pehmeällä värien käytöllä ja kauniisti maalatuilla seinillä. Hauska yksityiskohta johon ihastuin olivat talojen portaat. Molemmissa taloissa portaissa oli hyllyt olohuoneen puolelle ja niihin oli aseteltu kauniita esineitä jotka ilahduttivat myös ylös noustessa.





kuvat Annukka Tolamo ja etuovi.com

Kohteet 39, 41 ja 43: Viherperhe, Äijä ja Drama Queen

Nämä YIT:n kohteet on sisustanut omalla rohkella otteellaan Milla Alftan. Pidän Millan tavasta käyttää värejä ja tekstuureita. Näissä kohteissa on kiinnitetty huomiota myös valaistukseen ja valaisimiin. Viherperheessä oli hauska piristys, kun eteisen liukuovikaapeissa oli värilliset rungot.











kuvat Milla Alftan, YIT ja etuovi.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.