11 kesäkuuta, 2015

sähkötaulu piiloon


Vanhoissa taloissa ei kaikkia asioita ole aina toteutettu kovin esteettisesti. Kuten esimerkiksi sähkötaulujen asennusta. Meilläkin se on keittiön nurkassa ja eihän se mikään kaunistus ole. Niinpä sille tehtiin pieni kasvojenkohotus.




Kovin pikainen tämä homma ei ollut sen osalta, että tuo patterinsuojusritilä on ostettu Bauhausista jo muutama vuosi sitten... Alunperin oli tarkoitus tehdä sähkötaulun ympärille kehykset ja ritilästä siihen 'ovi'. Homma jäi kuitenkin tähdellisempien töiden varjoon ja suojus kantautui käyttöullakolle hautumaan muiden tavaroiden kanssa. Tässä jotain sieltä etsiessäni suojus kaivautui esiin. Kannoin sen sisälle sillä ajatuksella, että askartelen siitä itselleni ilmoitustaulun. Ruma sähkötaulu kuitenkin pisti jälleen silmääni ja mietin eikö kiinnitykselle olisi muuta konstia. Hetken tuumattuani keksin, että tuonhan voi yksinkertaisesti ripustaa katosta parilla koukulla. Kaivelin laatikoita ja löysinkin sopivan pieniä  koukkuja ja silmukkaruuveja. Ensimmäisen paikalleen mallailun jälkeen totesimme kuitenkin, että hieman pitäisi saada alaspäin. Ei muuta kuin pari avainlenkkiä väliin ja siinä se nyt on. Ritilä on yllättävän kevyen näköinen ja lisäksi se ei liikaa tuki ilmanvaihtoventtiiliä joka tuo korvausilmaa takalle.



Tässä vielä 'ennen' -kuva. Ilmeisesti sen ajatuksen vuoksi, että ympärille rakennetaan kotelo ei olla vaivauduttu tapetoimaan nurkkaa. Siinäkin pieni särö joka on vaivannut. Tapettiakin löytyy vielä vaikka kuinka paljon ettei se siitä ole jäänyt kiinni. Kattoon voisi vielä laittaa jonkin peitelistan yläkerran sähkövetojen suojaksi mutta onhan tämä jo huomattava parannus asiaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.