05 heinäkuuta, 2015

uutta keittiössä

Aikani hyviä ja huonoja puolia pähkäiltyäni päätin hankkia keittiöön uuden työtason. Hyviä puoliahan siinä riittää; leipomistilaa, säilytystilaa... Oikeastaan ainoa seikka mikä jarrutti tason hankintaa oli keittiössä oleva aamupalapöytä. Se vain on niin näppärä. Siis aamupalan ja miksei iltapalankin nauttimiseen. Päiväkahvit saattaa hörpätä seisaallaan korkeamman pöydän ääressä. Juuri tuo korkeus kuitenkin on se juttu mikä sai pohtimaan uuden käytännöllisemmän keittiötason hankkimista. Siinä oli aika hankala leipoa tai leikata mitään kun käsiä piti nostaa ylemmäs hankalaan asentoon. Muutaman päivän uuden tason kanssa puuhailtuani olen oikein tyytyväinen. Toki uuden massiivipuupinnan öljyäminen useampaan otteeseen on... no sanotaanko että turhauttavaa.


Tässä se nyt kuitenkin on joka ilmansuunnasta kuvattuna - Ikean Stenstorp keittösaareke. Tähän väliin muuten maininta tämän alueen Ikeassa kävijöille. Kannattaa tarkistaa tuotteiden hinnat sekä Suomen että Ruotsin Ikeoiden sivuilta. Yleensä ovat aika yksyhteen niin, että eroa tulee lähinnä kruunun kurssin mukaan. Joidenkin tuotteiden hinnat poikkeavat kuitenkin huomattavasti, suuntaan tai toiseen, ja sen perusteella voi harkita kääntääkö autonsa keulan Haaparantaan vai Kuopioon. Tällä kertaa Haaparanta veti pidemmän korren. Suomessa tason hinta on 399 euroa ja Ruotsissa 2795 kruunua eli noin 310 euroa.

Uusi saareke sopii keittiöön kuin olisi alunperinkin sinne suunniteltu, tasokin passaa muiden työtasojen kanssa. Hyllyille sain sipulipurkin ja tarjottimet jotka veivät aikaisemmin tilaa muilta tasoilta. Alahyllylle nakkasin korin johon sain kattiloiden kannet, nyt ne eivät enää ole hankalasti kattiloiden lomassa kaapissa. Hyllyllä myös jotain uutta, siitä luvassa lisää myöhemmin.

Joku tuoli pitää hankkia toiselle laidalle. Ensin olin ajatellut puista jakkaraa, mutta ehkä siinä saisi olla ripaus väriä.

Tässä vielä entinen pöytä. Isoltahan tuo tyhjä tila näyttää vaikkeivat nämä rintamamiestalojen huoneet mitään valtavia olekaan.

Ennen...

... siinä välissä ...

... ja jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.