11 tammikuuta, 2013

Vihreää ja punaista ...

... muttei kuitenkaan jouluista. Näitä värejä voi käyttää sisustuksessa ilman, että tunnelma on kuin jouluaattona. Värisävyjä on olemassa runsaasti ja tätä kannattaa käyttää hyväkseen. Vihreä ja punainen sijaitsevat väriympyrällä vastakkain ja vastavärit antavat toisilleen elinvoimaa.

Vihreä sisustus täydennettynä neutraaleilla väreillä näyttää helposti hieman tylsältä. Kokonaisuus on kaunis ja harmoninen, mutta mikään ei vedä katsetta puoleensa. Vihreään voi tuoda eloa esimerkiksi sen rinnakkaisvärillä keltaisella. Keltaiset kukkivat oksat kiinnittävät katseen puoleensa ja raikastavat vihreää.

kuva



Tähän huoneeseen on lisätty yksi punainen tuoli ja kimppu leikkokukkia. Ne tuovat eloa ja jännitettä huoneeseen. Punaisia yksityiskohtia kannattaa olla useampi jotta ne tasapainottavat toisiaan. 


kuva

Näissä kahdessa huoneessa on molemmissa käytetty punaista ja vihreää, mutta tunnelma on erilainen. Tumma tausta tuo rauhallisen tunnelman, kun taas vaaleassa ympäristössä värit saavat lisää säihkettä.

kuva

kuva

Kun sävyt ovat lähellä toisiaan tunnelma on rauhallinen vaikka molempia värejä on paljon.  Tekstiileillä luot vuodenaikaan sopivaa tunnelmaa. Syksyllä ja talvella kannattaa suosia paksuja ja pörröisiä vilttejä ja tyynyjä. Keväällä ja kesällä kankaat voivat olla ohuempia, sileitä ja kiiltäviä.

kuva

Sisustuksessa voi käyttää myös punaisen eri sävyjä. Tässäkin on kuitenkin tuotu punaisen vastapainoksi hieman vihreää kukkamaljakossa ja verhoissa. Näin myös vihreä ulko-ovi sopii huoneen värimaailmaan.

kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.