09 toukokuuta, 2014

elokuvahuoneen suunnittelua

Aina ei voi tietää mitä elämä tuo tullessaan. Toisinaan toivoisi kuitenkin, että olisi edes jonkinlainen aavistus. Enpä arvannut syksyllä avoimen yliopiston kurssille ilmoittautuessani kuinka kiireinen kevät tulee olemaan. Silti ei harmita yhtään että osallistuin sisustussuunnittelun kurssille. Aina oppii jotain uutta ja oli mahtavaa nähdä muiden suunnitelmia. Itse tein suunnitelman ihan itselleni ja suunnittelin yläkertaan tekeillä olevaa elokuvahuonetta. Aina ei meidän omat rakentamiset ole näin hyvin suunniteltu etukäteen, mutta toisaalta eipä se ole vielä valmiskaan. Sittenhän se nähdään toteutuiko suunnitelmat.


Hahmottelua siitä miten tilaan valitut tuotteet sopivat keskenään. Tuo punainen matto tuo mukavasti väriä muuten aika hillittyyn kokonaisuuteen.

Työpöytä ei todellakaan ole näin siisti yleensä. Raivasin tilaa jotta sain katsastettua yhdellä silmäyksellä onko kaikki harjoitustyöhön vaadittavat osat on tehty. Alimmassa kuvassa näkyy ensimmäisellä harjoitustunnilla tehty tunnelmakartta. Ihan mukavasti sain poimitttua tunnelman joka lähti tuosta Askon Jack -matosta. Vaikkei tuota mattoa hankitakaan, koska meillä on jo jemmassa punainen nukkamatto, niin samaa tunnelmaa tuo punaista, vaaleaa ja harmaata yhdistävä väritys ja tuo Boråstapetin ihana Graceful Living -sarjan tapetti jossa on vinoruutua.
Yhden pakopisteen perspektiivin piirtäminen oli mukavaa. Tällaisen A3-kokoisen kuvan piirtämiseen tarvi vain olla tilaa ihan reilusti, että sai kaikki pakopisteet merkkailtua. Muutama apupaperikin piti teippailla pöytään tätä tehdessä.Huonekortit ja materiaalinäytteet pitää olla tottakai. Yleensä en värittele kuvia käsin joten tämä oli mukava tehtävä. Ja eihän sitä tiedä jos jatkossa teen uudella tavalla, ainakin silloin tällöin...


Tältä tuo huone näyttää tällä hetkellä. Tai oikeastaa pari päivää sitten, nyt on jo ylimääräiset laudat nakeltu pihalle ja seiniä tasoiteltu. Aivan heti tämä ei kuitenkaan ole valmis sillä yläkerran wc on kyllä toiveissa saada ensin valmiiksi. Sinne on jo allaskalustekin hankittu, nuo isot laatikot tuossa keskellä lattiaa odottelevat kokoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.