14 lokakuuta, 2014

talvi-istutuksia


Ilmat alkavat viiletä sen verran, että ilmassa on jo talven tuntua. Päätin vaihtaa nuupahtaneet krysanteemit kanerviin jotka kestävät kauniina koko talven. Jo viime vuonna haaveilin marjakanervasta mutten törmännyt siihen kaupoissa. Nyt sitten oli onni myötä kun katsastin Bauhausin kukkavalikoimat. On se vain niin söpö palleromarjoineen.




Onnekseni satuin kysäisemään myyjältä jotain sisäastiaa tuohon puulaatikkoon. Minä kun olin ajatellut istutella kukkani multaan niinkuin aina. Mutta hän kertoi, että eivät ne näin syksyllä enään juurru vaan pärjäävät vallan hyvin omissa astioissaan. Eli laatikon suojaus muovilla riittää hyvin, sitten vain kastellaan maltillisesti. Päädyin ostamaan kaksi säkkiä ruukkusoraa astioihin täytteeksi. Ja olipa istutus helppoa :) Astia täyteen soraa ja siihen sitten upottelee kanervat. Niitä oli sitten vielä helppo mallailla ja käännellä kevyessä sorassa.




Etuovella olevaan amppeliinkin sain istutukset asettumaan purkeissaan paljon helpommin kuin että olisin koittanut tunkea multaa pieneen koriin. Tätä kuvaa katsellessa harmittaa hieman ettei sunnuntaina kädentaitomessuilla ihastelemani "Tervetuloa" -kyltti tarttunut matkaani. Kaunis kuluneelle laudalle rautalangasta taivuteltu teksti olisi ollut omiaan tuohon. Kädentaitomessut ovat muuten aivan mahtavat, siellä on oikea runsaudenpula kaikesta ihanasta. Joululahjaostokset voi hoitaa jo hyvissä ajoin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.