08 marraskuuta, 2014

kalkkimaalailua

Minä haluan aina kokeilla kaikkea uutta joten kuten tavallista, suunnitelmat menivät uusiksi. Olin katsonut kalkkimaalia jo joskus aikoinaan Char'n blogissa ja miettinyt, että tuota olisi hauska kokeilla. Kesällä tilasin itselleni värimallit yhtä asiakkaan projektia varten. Värimalleja katsellessani huomasin, että himmeäpintainen maalihan on hyvä ratkaisu myös elokuvahuoneeseen ja mukavaa vaihtelua tapetille. (Minä yleensä mieluummin tapetoin kuin maalaan, se on jotenkin se minun juttu.) Joten näin siinä sitten kävi....

Kaikki pinnat koskemattomina.

Lattia vahattu Osmo Colorin sävyllä Konjakki.

Valmis seinä :)

Tilasin kalkkimaalin Aveolta koska siellä sattui olemaan väriä jonka valitsin. Zinco on rehellinen harmaa, aika lähellä meidän vuolukiviuunia.Maalin sekoittelun delegoin tapojeni mukaan eteenpäin, mutta maalauksen lupasin hoitaa itse. Noin minuutti ennen aloittamista nakkasin vielä Tuijalle viestin, että millaista pensseliä hän käytti omassa seinänmaalausprojektissaan. Kiitos vinkistä, ulkomaalipensseli oli hyvä ratkaisu tähän :) Sillä on myös mukava maalata senkin takia, että varren saa käännettyä hieman vinoon kulmaan.

Ja sitten vain sutimaan. Maaliin päädyin tapetin sijasta osittain myös siksi, että samalla sain saunan hormista samanvärisen kuin seinä eikä siihen tarvitse keksiä mitään erikoispinnoitteita. Vaikka maali on todella litkua niin sitä oli minusta helppo maalata. Ulkomaalipensseliin saa sopivasti väriä ja se on helppo sutia seinään. Hauskinta tässä olikin juuri se, että sai sutia ristiin rastiin eikä tarvinnut olla turhan tarkka. Märkänä jälki erottui paremmin, kuivuttuaan ei enään niin selvästi.

Punaista sen olla pitää, villasukkia myöten ;)Seinä ensimmäisen maalikerroksen jälkeen.


Toisen kerroksen maalaaminenkin oli helppoa sillä märkä pinta erottuu selvästi ja näkee kyllä missä on menossa. Minulla riitti kaksi pussia hyvin tähän noin 20 neliön maalaamiseen ja maalia jäikin vielä. En tiedä olisiko sitä voinut käyttää vielä hieman enemmän, mutta siisti tästä tuli näinkin. Sekoitettu maali kyllä säilyy tiiviissä astiassa vuoden, katsotaan keksinkö vielä jotain maalailtavaa.


Toinen kerros ei ole vielä aivan kuiva.

Valmis seinä kahteen kertaan maalattuna.

3 kommenttia:

 1. Seinä näyttääkin kyllä yllättävän siniharmaalta, niin kuin sanoitkin viestissäsi. Koska lattia on noin lämmin ja taittaa punaiseen, taitaa sinisyys korostua siksi noin paljon. Laitoin kuvaan lattian päälle keskiruskean, ei punaisuuteen taittavan maalimallin ja seinä näytti heti harmaammalta. Tässä on juuri syy, miksi aina kaikki materiaalit pitää valita yhteen. Eli mallipala lattiaa mukaan kun valitaan maalisävyjä ja taas tekstiileitä valitessa ei haittaa vaikka mukana olisi silloinkin kaikki materiaalimallit. Myös huoneen ilmansuunta ja sen antama valo vaikuttaa siihen miten sävy toistuu huoneessa. Pohjoisen puoleisessa huoneessa sinisyys korostuu, etelänpuoleisissa taas ruskea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No elä ;) Ja vielä oikein lämpimän punainen matto pisteenä iin päälle :D
   Minullahan olisi ollut iso homma kävellä yläkertaan mallaamaan, mutta jotenkin se ajatus vain oli etten halua liian lämmintä harmaata joka helposti näyttää tunkkaiselta. Kaikki muut värit huushollissa vain ovat lämpimiä, niin ei harmaankaan kanssa pitäisi alkaa sooloilemaan. Katsotaan kunhan saan kaikki tavarat paikoilleen, maaliahan se vain on niin uutta päälle jos alkaa liikaa ärsyttää.

   Poista
  2. Niinpä ja tuohonhan voi sutia kerroksen vaikka lämpimämmän väristä kalkkimaalia päälle jos siltä tuntuu :)

   Poista

Kiitos viestistäsi.