23 marraskuuta, 2014

kalkkimaalailua osa 2

Kirjoittelin aikaisemmin seinän maalailusta Kalklitir-kalkkimaalilla. Valitsemani väri Zinco ei kuitenkaan ollut juuri se oikea. Varsinkin tumman tapetin kanssa se näytti liian vaalealta ja myös valitettavan sinertävältä.Siis eipä muuta kuin tilaamaan lisää maalia. Hyvä puoli maalailussa on, että ei muuta kuin uutta väriä pintaan jos ei onnistu ensimmäisellä yrityksellä. Katselin värimalleja netistä, mutta eihän se anna aivan oikeaa kuvaa joten päätin soittaa Aveolle josta olin tilannut aikaisemmankin maalin. Sainkin aivan älyttömän hyvää palvelua, kiitos Joanna. Katsoin ensin Winter Primoa sekä Winter Seccoa. Uusi väri Doloriet jonka valitsin on huomattavasti tummempi kuin Zinco.


kuvat Aveo

Täytyy todeta, että nyt löytyi tähän tilaa oikea sävy. Väri on tarpeeksi tumma ja vaikka aluksi välttelin ruskehtavaa sävyä niin se sopii lattian kanssa loistavasti. Doloriet'ia en maalannut kuin yhden kerroksen joten aikaisempi väri kuultaa hieman alta. Tällä kertaa maltoin kuitenkin sekoitella maalia tarpeeksi usein maalauksen aikana joten pinnasta tuli elävämpi. Pensselin vedot näkyvät mukavasti kuivuneessakin seinässä.

Kesällä K-Raudasta mukaan lähtenyt lampunvarjostin sopii tänne kuin tehty. Pitää vain hankkia vielä se lamppu. Siskolla muutaman vuoden hoidossa ollut viherkasvikin kotiutui nurkkaansa. Alustan maalasin seinämaalilla, ruukku onkin jo valmiiksi tyyliin sopiva.

2 kommenttia:

 1. Tosi hienon näköistä seinää:)!!! Ja kokonaisuus on myös erinomainen. Osaatko Sari sanoa, että lähettävätkö Aveolta värikarttaa vai saisko sellaisen rautakaupasta?

  terkuin Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jaana. Kiitos, minustakin seinästä tuli hienon näköinen. Luonnossa vielä kivempi, eilen juuri kaveri kyseli että onko tämä joku samettimainen pinta. Eli paljon syvemmän näköinen kuin tavallinen maali.
   Aveolta ja muiltakin Kalklitirin jälleenmyyjiltä saa tilattua käsin maalattuja värikarttoja. Eli niihin on maalattu ihan oikealla maalilla jolloin saa hyvän käsityksen sekä väristä että pinnasta. Ne löytyvät samasta kohtaa kuin maalitkin.
   Tietenkin jos olet tässä Oulun lähellä niin Haaparannassa käydessä voi käydä Homenordin myymälässä katsomassa malleja.

   Poista

Kiitos viestistäsi.