24 huhtikuuta, 2015

pihatakka

Saattaa kuulostaa näin keväällä hassulta kirjoitella nuotiopaikoista, eikös se olisi enemmän syksyn hämärtyvien iltojen juttuja? Varsinkin täällä pohjoisempana kun illatkin alkavat olla niin valoisia ettei tunnelmointiin tarvitse tulta. Lämpenevät kelit ja pihan haravointi saavat kuitenkin miettimään myös grillikauden avausta. Vaikka meillä pääsääntöisesti makkarat poltetaan paistetaankin kaasugrillissä niin kyllähän nuotiomakkarassa on oma viehätyksensä. Siksipä haluaisinkin pihalle jonkin kivan tulisijan jossa voisi poltella puita ja mahdollisesti paistaa makkaran tai kaksi...

Tulisijan tulee ehdottomasti olla myös katseen kestävä ja mahdollisesti myös talveksi suojaan siirrettävää mallia. Ei muuta kuin haaveilemaan googlen kanssa :)

Aduro
Pihasto - Moda Purje
GardenMaxX Pular Black
Mustang
Colorado XL
Eva Solo Fire Globe
Roltrade Forno
Huippukaluste Roma
Jotul Terrazza
Roltrade Kamino
Viinijärven Kivi
Jalotulet

Aikamoinen kokoelmahan tuota löytyikin. Osa menee jopa alussa annettujen kriteerin ohi kun eihän tuollaista kivestä rakennettua saa siirrettyä säältä suojaan. Eipä sitä kyllä tarvitsekaan. Jalotulen tulisija on kaasukäyttöinen, mutta niin kaunis, että voisin kyllä harkita vakavasti tuotakin. Eva Solon Fire Globe voisi olla se minun juttuni - sitä kun voisi kannella ympäri pihaa sen mukaan missä haluaa istuskella tulen äärellä. Myös Aduron yksinkertainen malli on kaunis.

Luvassa siis pientä neuvottelua molempia miellyttävästä ratkaisusta ja toivottavasti joku tulisija on pian tuolla meidänkin pihalla.

tunnelmaa (kuva täältä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.