19 lokakuuta, 2015

yksi rulla tapettia


Facebookissa jo vilautinkin kuvaa pöydän reunalla majailleesta tapettirullasta. Nappasin sen mukaani Rautian mallitapettien poistolaatikosta. Ihan heräteostokseksi sitä ei kuitenkaan voi sanoa, sillä olin mallaillut kyseistä kuosia seinällä koko kesän. Portaikon alle jäävä seinän pätkä kun oli masentavan valkoinen ja kaipasi ilmettä.



Punasävyinen pitsikuvio on Eco Earth sarjan kuosi 7627 - Sacral large. Kaverina sillä oli pala sinisävyistä Eco Dimensions sarjan tapettia 8115 - Clay. Sinisen tapetin sävy sopii loistavasti yhteen vanhojen nojatuolien samettipinnan kanssa. Tapetin kuvio ei kuitenkaan erottunut sohvan takana olevalta seinältä. Välillä jopa harkitsin seinän maalaamista sopivalla sinisen sävyllä. Se olisi kuitenkin vaatinut naulan- ja ruuvinreikien paikkailua... liian monimutkaista.


Sunnuntaina sitten sain aloitettua tapetoinnin. Eli suostuteltua toteuttavan osapuolen osallistumaan suunnittelijan hömpötyksiin. Ensimmäinen vuota on hyvä laittaa suoraan laserin avulla. (Jos laseria ei ole niin aloitusviivan voi piirtää linjalangan tai vatupassin avulla.) Nurkat kun tuskin koskaan ovat aivan suorassa ja kuvion vinous näkyy kyllä valmiissa seinässä.



Ensimmäiset vuodat laitettuna. Yksi rulla tapettia jossa on suuri kohdistettava kuvio ei riitä kovin pitkälle. Varsinkin, kun vino ylälaita aiheuttaa isoja hukkapaloja. Niinpä totesin tyynesti, että sohvan taakse jäävä osa voi olla vallan hyvin ilman tapettia. Jos sohva joskus siirtyy voi seinän tapetoida uudelleen. 



Kohdistettava kuvio aiheutti myös pienempiä koloja. Tuohon koloon leikkasin ylälaidasta leikatuista palasista sopivan täyttökappaleen. Pyöreää kuviota kun voi kääntää huoletta, symmetrinen vaikka pyöräyttäisi toisinkin päin. Ja eipä se tuolla matalassa nurkassa enään haittaa, sitä ei pääse kovin läheltä tiirailemaan. Viimeisessä palassa portaan alla kuvio ei riittänyt enään kohdistukseen. Tapettia oli onneksi myös se seinällä ollut palanen, joten siitä ja rullan viimeisestä palasesta yhdistämällä sai yhden täyden kuvion. Laitoin tapetinpalat päällekkäin niin, että kuvio täsmäsi ja leikkasin mattopuukolla molemmat samalla kertaa. Näin ylemmän ja alemman palasen leikkausreunat ovat samanlaiset vaikkei ihan viivasuoraan sattuisikaan menemään.

eco earth tapetti


Valmis kuvio on näyttävän näköinen. Kuvia valmiista seinästä sitten huomenna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.