24 joulukuuta, 2015

maalausniksi


Kuvat olen ottanut Valkeakosken asuntomessuilla.

Tässä pyynnöstä pieni maalausvinkki. Esimerkiksi lastenhuoneen seinään voi tuoda ilmettä maalaamalla siihen vinoruutuja. Tikkurilan Taika Helmiäislasyyrilla saa helposti näyttävän näköistä jälkeä. Helmiäisen kiilto tuo eloa seinäpinnalle ja muuttuu sen mukaan miten valo siihen osuu. Taika lasyyreille on omat pohjavärinsä jolla maalataan ensin seinä ja sen päälle sitten maalataan lasyyrilla kuvio.

Tuollaisen ristikkokuvionhan saa kyllä helpoiten siten, että kuvion väri on pohjalla ja siihen teipit päälle ja pintamaali. Koska lasyyrilla ei kannata maalata koko seinää kun se sitten peitetään, niin voi katsoa vähän raitojen kohtaa valmiiksi ja maalata vain niistä kohdin. Hyvät kuvalliset ohjeet ristikon teippaukseen on esimerkiksi täällä ja täällä. Kuten ohjeissakin neuvotaan niin pohjamaalin kannattaa antaa kuivua kunnolla maalauskertojen välissä jotta se ei tartu teippiin. Pintamaalin annetaan kuivahtaa puolesta tunnista tuntiin ennen teippien irrotusta muttei kuitenkaan ihan kuivaksi asti.

kuva täältä

Aivan loistava vinkki siihen miten rajoista saa siistit ja selkeät löytyy Jenny Komendan blogista.
Kun teipit on kiinnitetty seinään siloitellaan ne vielä peukalolla siltä laidalta miltä maalataan. Varsinainen niksi on kuitenkin sinetöidä saumat pohjavärillä ennen kuvion maalaamista. Maalataan hieman teipin reunan yli ja annetaan kuivua ennen tehostevärin maalausta. Näin rajoista tulee siistit eikä tehosteväri valu ikävästi teipin saumasta.

kuvat täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.