18 elokuuta, 2016

poimintoja- asuntomessut 2016

Asuntomessuilla on aina paljon uutta ja hienoa. Silti joka vuosi sieltä nousee joku teema joka tuntuu olevan esillä joka kohteessa. Tällä kertaa se oli valaistus kaikissa muodoissaan. Useassa kohteessa oli tehty kattoihin syvennyksiä joista huoneeseen saa epäsuoraa valoa. Myös energiatehokkaaseen valaistukseen oli kiinnitetty paljon huomiota. Alla muutamia itseäni miellyttäneitä juttuja Seinäjoelta.


Honka Markkin pihasaunan oleskelukatos on suojaisa mutta silti aurinko pääsee mukavasti paistamaan sinne. Tuossa on mukava viettää aikaa ulkona ja istahtaa vilvoittelemassa saunan jälkeen.


Messureitin varrella oli myös pieniä oheiskohteita. Yhdessä niistä oli keittiön kaapistoihin tehty hyllyt joiden valaistus korostaa kauniisti niille aseteltuja esineitä. Nuppivetimien sijoitteluun olisi toki voinut kiinnittää huomiota. (Yläkaapit aukeavat ylös ja alemmat sivulle mutta silti...)


Passiivikivitalojen Kosteusturvakodissa oli käytetty sisustuksessa rohkeasti väriä. Kylpyhuoneen kauniita laattoja oli korostettu tummemmalla seinävärillä joka jatkuu myös kattoon.


Hartman Koti Salmiakin lastenhuoneessa oli hauska seinämaalaus. Yksinkertaisilla kuvioilla on saatu mukavasti ilmettä tilaan.



Lumimustikassa oli mahtava valoseinä jonka on toteuttanut KVS Kodinvalaistussuunnittelu. Lamput ovat omia yksittäisiä elementtejään joita voi upottaa seinään, yhden tai useita. Tämä näyttää varmasti hienolta illan hämärtyessä.


Muutamassa saunassa pisti silmään "matala" laude. Laude nousee portaittain ylemmäs ilman erillistä porrasjakkaraa. Tässä myös kapea rima tuo uutta erilaista ilmettä lauteisiin.


Heikius Hus'n tornihuoneessa oli istumaryhmän sivupöytänä tämä näppärä pöytä jossa on myös lamppu. Kaunis kivipinta ja lampun kuparinen runko sopivat hyvin yhteen.

 Jämerä Samsön keittiössä oli saarekkeen ympärille tehty aamiaispaikka. Toki jakkaralle on mukava istahtaa myös juttelemaan kokin kanssa hänen laittaessaan ruokaa.


Heikius Hus'ssa oli yhden makuuhuoneen seinät maalattu hauskasti totutusta toisinpäin. Alaosa on valkoinen (G503) ja yläosa kauniin harmaa (X487). Tunnelma on rauhallinen ja silti nuorekas.


Jämerä Samsössa oli portaan alle saatu kaunis ja toimivan oloinen tila jota maisematapetti avartaa.




Aluksi mainitsemiani kattosyvennyksiä oli myös kohteessa Villa Tango. Siellä niihin oli tapetoitu tilan tunnelmaan sopivaa tapettia; kirjastossa vanha kartta, makuuhuoneessa aavistus bling blingiä ja vaatehuoneessa herkkiä orkidoita. Kuviot syvennyksissä ovatkin mukava lisä sillä yhdessä kohteessa jossa syvennyksen valo ei ollut päällä, oli itse syvennys aika ankean näköinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.