27 elokuuta, 2013

Adnet Mirror - uusi painos

Olen kiinnittänyt viime aikoina huomioni useissa blogeissa ja kuvissa olevaan pyöreään peiliin joka on ripustettu hihnasta seinälle. Kun Tuija postasi Amsterdamin kuulumisiaan ja siellä on jälleen tuo sama peili niin pitihän se ruveta tutustumaan aiheeseen tarkemmin.
kuva
kuva

Kyseessä on ranskalaisen suunnittelijan Jacques Adnetin vuonna 1950 muotitalo Hermesille suunnittelema peili. Adnet oli ylellisen ranskalisen modernismin ikoni joka käytti töissään paljon metallia ja lasia. Hermesille hän suunnitteli nahkapäällysteisiä huonekaluja ja sisustusesineitä. Vuonna 2011 tanskalainen huonekaluvalmistaja Gubi päätti julkaista tämän klassikon uudelleen.

kuva
kuva
kuva
kuva

Kuten aina menestys poikii myös seuraajia ja myös tätä tyyliä on matkittu. Pyöreitä peilejä saa erilaisilla ripustuksilla jokaisen maun mukaan, on niin klassista kuin modernia otetta, kuten Hayn peilissä jossa on silikoninen hihna.

kuva
kuva
kuva
kuva

Jotain hieman samaa on myös Ikean pyöreässä Stockholm peilissä joka kiinnitti huomioni asuntomessuilla.

kuva

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun keräsit nuo yhteen.Mietin kerran itsekin, mitä kaikki vaihtoehtoja tuolle kyseiselle peilille olisi, mutten silloin jaksanut tehdä asian eteen mitään:) Tuon kuvissani näkyvän peilin hinta oli vajaa 540€, jäi kauppaan. Hayn peili olisi mukavampi hinnaltaan :)

    VastaaPoista
  2. Tuo ikean stockholm-peili näyttää kyllä kivalta :) Ei kyllä hassumpi tuo alkuperäinenkään.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi.