09 elokuuta, 2013

Poimintoja Hyvinkään asuntomessuilta, osa 3

Asuntomessut ovat auki vielä sunnuntaihin saakka joten vielä ehtii ottaa äkkilähdön etelään. Tässä viimeinen osa messuista minun näkökulmastani, kiinnostukseni kohteena erilaiset pintamateriaalit mitä messuilla oli esillä.

Kylpyhuoneissa on käytetty paljon erilaisia luonnonkiviä ja mosaiikkeja tehosteena. Suurina seinäpintoina tuollaiset sauvamaiset kivet ovat todella näyttävän näköisiä. Luonnonmateriaalit ovat mielestäni myös ajaton valinta, aidot materiaalit ovat aina hyvännäköisiä ja vanhenevat kauniisti. Yhdessä niiden kanssa sopii hyvin valkoinen laatta tai vaalea marmori jotka antavat rauhallisen taustan kivelle.

Kohde 2 Käpylä 163
Kohde 21 Kivenherra

Myös kauniita lasimosaiikkeja oli esillä, kylpyhuoneissa ja keittiöiden välitiloissa. Pidin erityisesti tästä RTV:n mosaiikista jossa yhdistyy kauniisti erilaiset pinnat, lasi ja keramiikka. Myös väritys on ihana lilaa ja kultaa, tästä voi poimia väriyhdistelmiä muuhunkin sisustukseen. Vaikka lasimosaiikit ovat hieman arvokkaampia niillä saa näyttäviä tehosteita yhdistelemällä niitä peruslaattoihin.

Kohde 5 RTV-Pintamateriaalitalo

Laatoissa on nykyään myös paljon erilaisia struktuureja pinnoissa. Tässä laatan kuvio on tuotu hienosti esille epäsuoran valaistuksen avulla. Tasolla olevat heinät ja vedenvihreä maljakko vielä korostavat dyynimäistä vaikutelmaa.

Kohde 15 Passiivikivitalo Lumikki

Seinissä paljon nähtyjä kuviolaattoja voi käyttää myös lattiassa. Allaskaapiston alla oleva epäsuora valaistus tuo kuvion hienosti esille. Kun lattiaan panostetaan ei sitä tarvitse peittää matoilla.

Kohde 28 Jämerä-Sisu

Maalipinnoissa oli esillä mm. Tikkurilan Tunto Kivi -maalia jota olen käyttänyt esimerkiksi keittiön välitilassa. Tässäkin pidän maalin aidosta luonnonmateriaalin tunnusta. Valaistuksella on tärkeä osansa myös tässä kohteessa.

Kohde 11 Tunturikoivu 140

Kohde 11 Tunturikoivu 140

Uusi tuttavuus puolestaan oli Lammi-Kivitalo Majassa näyttävästi esillä olevat Effeto Metallo pinnoitteet. Valitettavasti kuvat eivät tee oikeutta elävälle pinnalle joka tällä maalilla saadaan aikaan. Pinnoissa nousee myös metallin kiilto esille luoden vaikutelman teräspinnasta. Lisää tietoa tästä tuotteesta löytyy Maalarimestareiden sivuilta.

Lammi-Kivitalo Majan tunnelmaa on kehuttu blogeissa ja sen aistikin myös paikanpäällä. Tummilla elävillä pinnoilla seinissä ja katossa on korkeasta tilasta saatu viihtyisä. Katossa on käytetty muissakin kohteissa esillä olevaa Lopella Karhe paneelia.

kuva
kuva

Lattioissa huomion varasti ehdottomasti Bolefloor tammilankku. Bolefloorissa on mahtavasti käytetty hyväksi puun omaa elävää muotoa. Aito puulattia on aina lämpimän tuntuinen jalan alla tuoden näin kodikasta tunnelmaa ja viihtyisyyttä.

Kohde 27 Lammi-Kivitalo Validus Motus

Kaikki kuvat paitsi Effeto Metallo (kuvan alla linkki) ovat itse ottamiani joten ethän lainaa niitä ilman lupaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.