28 toukokuuta, 2013

hunajakennoja

Inspiraatiota sisustukseen voi - ja kannattaakin - ottaa luonnosta. Luonnossa esiintyvät värit sopivat aina kauniisti toisiinsa. Oletko ikinä nähnyt kukkaketoa jossa värit riitelisivät keskenään? Myös luonnon muotoja käytetään monessa asiassa.

Yksi hyvä esimerkki tuli vastaani pihakiviä asetellessani. Apilalaattanakin tunnettu pihakivihän koostuu kolmesta hunajakennon mallisesta palasta. Samalle päivää lukemassani Hus&Hem -lehdessä oli juttua Träullit Dekorin akustiikkalevyistä. Noista hunajakennon mallisista palasista voi koota näyttäviä kokonaisuuksia niin seinille kuin kattoon.

kuvat täältä ja täältä

kuvat täältä

Mieleeni tuli myös Ikean Hönefoss peili jota olen aikaisemminkin katsellut. Vanha palapeiliajatus on saanut uuden ilmeen ja kuparinen sävyhän on nyt trendikäs. Ikea Hackerista löytyy aina mahtavia tuunauksia Ikean tuotteille ja en pettynyt tälläkään kertaa. Sisustusteksteillä koristeltu kokonaisuus on todella kaunis.

kuvat täältä

kuvat täältä, täältä ja täältä

Hunajakennoa googletellessani vastaani tuli monenlaista missä muoto esiintyy. Kennoja on niin tapeteissa kuin matoissakin, punostussa korissakin sekä monissa neuleissa on tuo kahdeksankulmainen muoto.

kuvat täältä ja täältä

Kuvio on varmasti tuttu myös lattialaatoista. Yhteen väliin tuo kuvio saattoi jo kyllästyttää ja tuntua vanhanaikaiselta, mutta uudet värit ja ladonnat antavat pinnoille aivan uuden ilmeen.

kuvat täältä
kuvat täältä, täältä sekä täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.