17 toukokuuta, 2013

suojaisa paikka pihalle

Anteeksi hiljaiselo täällä blogissa. Lämmenneet ja aurinkoiset ilmat ovat vetäneet puoleensa joten tietokoneella istuskelu on vain jäänyt. Kukkapenkkejä on kaiveltu ja pihan oleskelualueita suunniteltu taas kovalla tohinalla. Kaikki alkoi kenties jo aikanaan kun luin F.H. Burnettin kirjan Salainen puutarha. Hillitön halu saada pihalle joku kiva villiviinin verhoama katveinen paikka jossa voisi istahtaa lukemaan hyvää kirjaa. Muutama ohimennen nähty kaunis rautainen paviljonki vain lisäsi tuskaa.

kuva
kuva

Viime kesänä vastaani tuli kuva ihanasta villiviinin verhoamasta katoksesta. Juuri tuollainen sen pitäisi olla! Onnistuin selvittelemään, että katos on Clas Ohlsonin valikoimista. Onneksi myös Oulusta löytyy kyseinen myymälä niin ei tarvinnut lähteä merta edemmäs kalaan. Viime syksynä myöhästyin ja viimeiset oli jo myyty joten kun lumet sulivat keväällä olin heti liikkeellä. Nyt meidänkin pihalla on oma katos. Villiviinejä ja tunnelmaa vielä uupuu, mutta eiköhän se korjaudu syksyyn mennessä.


kuvat

Katos tai paviljonki pihalla rajaa mukavan oleskelualueen jota somistaessa vain mielikuvitus on rajana. Aina ei tarvitse välttämättä edes kattoa vaan voi rakentaa puusta rouhean pergolan ja ripustaa valot tuomaan tunnelmaa.

suojaa aurinkoisina päivinä

sisällä ulkona

selkeän tyylin ystäville

nauti vihreydestä

oleskelualueen voi rajata näinkin
edit: Kuvien alla olevat tekstit ovat linkkejä kuvien alkuperäisiin lähteisiin, jos haluatte tutustua näihin ideoihin laajemmin.

Kaunis paviljonki ei ole vain kesää varten. Koristeellinen rakennelma tuo tunnelmaa myös talvella ja muistuttaa tulevasta kesästä. Kymmenet pienet lyhdyt paviljonkiin ripustettuna tuovat valoa pimeään talveen.

kuva

Näppärä voi rakentaa paviljongin myös itse. Netti on täynnä erilaisia ohjeita. Tässä yksi. Kannattaa rakennella ja sisustaa itselleen mukava oleskelunurkkaus pihalle jotta voi ottaa kaiken irti Suomen kesästä. Itselläni on katos jo paikallaan, seuraavaksi ryhdyn suunnittelemaan sinne pientä pöytäryhmää iltakahveja varten.

Ja hei, muistakaa käydä vastaamassa tuohon kyselyyn tai tulkaa käymään lauantaina 25.5. kun Muhoksella järjestetään katusählykilpailut. Silloin on kaikkissa Liikekeskus 2kakkosen liikkeissä ohjelmaa. Minulla on täällä myynnissä Finlaysonin kevätuutuuksia ja Taulutuksen taiteilijat ovat kertomassa vaihtoehdosta saada taidetta kotiisi pidemmäksi tai lyhemmäksi aikaa.

3 kommenttia:

 1. Tuollainen sisällä/ulkona-teltta olisi ihana!

  VastaaPoista
 2. Hei! Ainakin hyvän nettietiketin ja kenties tekijänoikeuslainkin mukaan olisi hyvä, jos mainitsisit kuvien lähteet. Paviljonkimme kuva saa toki olla täällä, mutta lähteen kanssa, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Hei Sanna, kuvan alla oleva teksti on linkki blogiisi. Ehkä se ei käy tarpeeksi hyvin ilmi siinä :( Pitääpä laittaa siitä kommentti sinne.

  terveisin Sari

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi.