30 toukokuuta, 2015

mellan hägg och syren


Se on kesä! Viimeinen koulupäivä ja loma edessä.

Joku vuosi sitten törmäsin näin kesän korvalla jossain blogissa ruotsalaiseen sanontaan "mellan hägg och syren". Huomasin sen kuvaavan loistavasti tätä parasta aikaa Suomen kesässä. Vai tuntuuko se vain siltä pitkän talven jälkeen... Joka tapauksessa alkukesän vihreys on jotenkin niin raikasta ja kaunista, myöhemmin kesällä vihreys tummuu ja on syvempää. Tuomi on aloittanut kukintansa, ensin sen huomaa aina huumaavasta tuoksusta jonka alkuperää alkaa etsimään. Sitten huomaa tuomien puhjenneen kukkaan kuin salaa. Ja kun syreenit aloittavat kukintansa on jo täysi kesä.

Olen askarrellut itselleni pienen taulun tuosta sanonnasta ja nostan sen esille aina näin alkukesästä. Tuossa se yhdessä tuomen kukkivien oksien kanssa muistuttaa nauttimaan tästä heleydestä.




Sain tuliaisena myös laatikollisen itäneitä perunoita. Tänä kesänä kasvattelen pari penkkiä uusia perunoita joilla on mukava herkutella loppukesästä. Ovat vain niin söpöjä tuossa laatikossa, että raskiiko niitä maahan kaivaakaan.




Oletteko muuten huomanneet vaahteran kukintaa? Itsellä se on mennyt täysin ohi koska kukat ovat vaalean vihreitä ja puu näyttää vain siltä kuin olisi täynnä uusia lehtiä. Viime lauantain Lyyli-myrsky nakkeli kuitenkin kukkia pitkin nurmikoita jolloin niihen tuli kiinnitettyä huomiota. Kauniita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi.